Pasirodo, norint pagaminti skanius kotletus, mėsa nebūtina. Pateikiame gardžios ir lengvos vakarienės receptą – pagal jį paruošti kotletai būna vištienos skonio, švelnūs ir auksinės spalvos.
Tam reikės 2,5 puodelio avižinių dribsnių, kuriuos reikia supilti į dubenį ir įdėti 2 sultinio kubelius su vištienos arba bet kokios mėsos prieskoniu (prieš tai kubelius sutrinkite rankomis).
Dabar supilkite dvi stiklines verdančio vandens ir išmaišę palikite po uždaru dangčiu 15 minučių. Praėjus nurodytam laikui, dubens turinį vėl išmaišykite ir vėl atidėkite į šalį ketvirčiui valandos (šį kartą be dangčio).
Po to į kotletų mišinį galite įberti maltų pipirų, tarkuoto svogūno, susmulkintos česnako skiltelės, kiaušinį ir šaukštą majonezo arba grietinės.
Dar kartą sumaišykite visus ingredientus ir pradėkite formuoti kotletukus. Patogiau tai daryti drėgnomis rankomis.
Apvoliokite kotletukus miltuose ir kepkite įkaitintame augaliniame aliejuje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Garnyrui rekomenduojame naudoti daržovių salotas, pagardintas grietine arba aliejumi.