Kepant žuvį, ypač upinę, jos kvapas pasklinda ne tik virtuvėje, bet ir po visus namus. Kartais nepadeda net galingas gartraukis. Pasirodo atsikratyti žuvies kvapo gana paprasta. Tereikia žinoti keletą gudrybių.
Pavyzdžiui, galite naudoti actą. Tiesiog pavirkite 50 ml acto litre vandens 5 minutes. Acto kvapo garai sugers nemalonų keptos žuvies kvapą.
Galite naudoti citriną ir gvazdikėlius. Įpilkite į puodą šiek tiek vandens, įdėkite išspaustą citriną ir 3 gvazdikėlius, tada virkite 4-6 minutes. Taip pat gali padėti rozmarinas – į puodą su vandeniu įdėkite rozmarino šakelę ir užvirinkite.
Kaip išvengti žuvies kvapo kepant?
Kai pirmą kartą pradedate kepti žuvį keptuvėje, į aliejų įdėkite šakelę petražolių arba kalendros.
Taip pat galite naudoti žalias bulves. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas griežinėliais. Prieš kepdami žuvį, į keptuvėje esantį aliejų įdėkite keletą bulvių griežinėlių. Kepkite žuvį kartu su bulvių griežinėliais, bulvė sugers nemalonius aromatus.