Jei norite greitai pasigaminti pietus ar vakarienę, bet mėsa yra šaldiklyje ir nenorite sugaišti daug laiko ją atitirpindami, tuomet padės vienas naudingas gyvenimiškas patarimas. Jums bet nereikės mikrobangų krosnelės.
Yra dar vienas veiksmingas būdas greitai atitirpinti mėsą, kuris užtrunka vos 10 minučių. Reikėtų pažymėti, kad produktas gali likti kietas, tačiau jį galima lengvai supjaustyti gabalėliais ir išvirti.
Tam ištirpinkite vieną valgomąjį šaukštą cukraus pakankamai giliame dubenyje su šiltu vandeniu (maždaug 40 laipsnių). Visiškai ištirpinkite cukrų. Palikite mėsą šiame tirpale 10 minučių.
Praėjus šiam laikui, patartina mėsą nuplauti. Tuomet galite pradėti gaminti maistą. Mėsos skonis, tekstūra ir šviežumas nenukentės.