Peilis ar riešutų lukštenimo įrankis – dažniausiai naudojami įrankiai skaniems ir sveikiems graikinių riešutų branduoliams iš kevalo išlukštenti. Tačiau kartais kevalas būna toks kietas, kad su juo susidoroti galima tik plaktuku, o tai gali sugadinti riešuto turinį.
Nepaprastai geras sprendimas
Tokiu atveju graikinius riešutus reikėtų termiškai apdoroti – taip jų lukštas taps lankstesnis bei minkštesnis. Norėdami tai padaryti, riešutus reikia suberti į puodą ir užpilti vandeniu, kad skystis visiškai padengtų riešutų kevalus.
Puodą pastatykite ant viryklės, įjunkite didelę ugnį ir palaukite, kol užvirs vanduo. Riešutus reikia virti apie 10-15 minučių, neuždengiant puodo dangčiu.
Praėjus reikiamam laikui, vandenį reikia nupilti, o indus su riešutais padėti į šalį, kad jie atvėstų. Kai riešutai nebėra karšti, naudokite įprastą lukšto atidarymo būdą – nereikės daug pastangų norint juos išlukštenti.