Makaronai yra universalus garnyras, kuris labai greitai išverda. Į juos galima dėti padažo, sūrio ir kitų priedų, kurie tik pagerina skonį ir paprastą patiekalą padaro daug kartų geresnį.
Tačiau kad makaronai nepervirtų ir nesuliptų, gaminimo metu reikia prisiminti keletą taisyklių.
KAIP VIRTI MAKARONUS?
Įdėkite makaronus į verdantį vandenį. Kiekvienam 100 g produkto imkite 1 litrą vandens. Jei makaronus dėsite į šaltą vandenį, jie gali sulipti.
Kai kurios šeimininkės po virimo makaronus nuplauna. Tai klaida. Dėl to patiekalas bus neskanus. Jei norite, kad makaronai nesuliptų, virimo metu į vandenį galite įpilti šiek tiek aliejaus.
Makaronus virkite ant vidutinės arba silpnos ugnies.
Virimo procesas neturėtų užtrukti ilgiau nei 7-10 minučių, tačiau geriau orientuotis į ant pakuotės nurodytą laiką. Kartkartėmis makaronus pamaišykite.