Orkaitėje kepta višta dažnai praverčia, kai reikia patiekti vakarienę, o jūs nenorite per daug vargintis su maisto ruošimu. Tačiau toks, atrodytų, paprastas procesas kaip vištos kepimas reikalauja tam tikrų įgūdžių ir žinių.
Jei norite, kad višta viduje būtų sultinga ir minkšta, o išorėje – traški ir aukso spalvos, pasinaudokite šiame straipsnyje pateiktais patarimais, kurie padės jums paruošti tobulą patiekalą.
Taigi, norėdami iškepti vištą orkaitėje, turite ją kepti 40 minučių vienam kilogramui jos svorio.
Norint pasiekti traškią plutelę, padės tinkama temperatūra: pirmąsias 20-40 minučių paukštį kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje, o likusį laiką temperatūrą sumažinkite iki 180-200 laipsnių, nepamirškite jos apversti ir nupilti išsiskyrusias sultis.
Kad mėsa būtų sultinga, reikia paruošti gan sūrų tirpalą iš 50 g druskos ir 1 litro vandens. Į šį vandenį įdėkite mėgstamų prieskonių – lauro lapų, pipirų. Tada vištą mirkykite 6-8 valandas šaldytuve. Po to nusausinkite ir galėsite kepti.