Kaip išrinkti kuprinę pradinukui?

Pradinuko kuprinė

Nupirkti kuprinę, kuri geriausiai tiktų pradinių klasių mokiniui – nelengvas išš. Labai svarbu, kad ta kuprinė būtų idealiai pritaikyta prie mokinio. Visi sveria skirtingai ir yra kitokio ūgio, todėl tėvams pats svarbiausias žingsnis yra užtikrinti kokybę bei tinkamumą.

Didelė dalis 7 – 12 metų mokinių, nešiodami per daug sunkias kuprines, patiria nugaros skausmus. Reikia ne tik nupirkti tinkamo dydžio kuprinę, bet ir optimaliai sureguliuoti dirželius ir krauti knygas į ją kompaktiškai, kad pasiskirstytų tolygiai. Kuprines galite įsigyti tiek internetu, pavyzdžiui, Dolovija parduotuvėje, tiek ir apžiūrėti bei pasimatuoti jas fizinėje parduotuvėje.

Venkite pirkti kuprines su vienu diržu per pečių juosta. Pradinukams geriausiai tinka su pakietintomis nugarėlėmis ir su paminkštintomis petnešomis ant abiejų pečių. Puiku, jeigu rasite kuprinę su papildomu krūtinės diržu – taip bus galima patogiau pasitaisyti ją ir išlaikyti svorį krūtinės srityje.

Vaikiško dydžio kuprinė tinkamiausia vaikams nuo 5 iki 10 metų. Paaugliai jau gali nešioti ir standartinio dydžio, tik, žinoma, taip pat svarbu, kad jos svoris nebūtų per didelis.

Patarimai, kurie pravers perkant naują kuprinę pradinukui

Kuprinės pritaikymas

Ir būtinai priminkite vaikui, kad kai jis kels kuprinę nuo žemės – sulenktų kelius ir tik tada iš lėto pakeltų ją. Šis patarimas galioja visiems nešuliams, tam, kad nesusižalotume.

Išeiti iš AMP versijos