Švieži krapai yra nepakeičiamas daugelio patiekalų ingredientas. Jie naudojami daugelyje patiekalų marinuojant, gaminant padažus ir prieskonius.
Krapų saugojimas žiemai gali būti ne tik naudingas, bet ir sutaupyti pinigų. Pateikiame kelis būdus, padėsiančius išsaugoti šviežius krapus, kad galėtumėte juos naudoti bet kuriuo metų laiku.
Šaldymas
Šviežių krapų užšaldymas yra greitas ir paprastas būdas juos išsaugoti. Jums reikės krapų, vandens, kepimo skardos ir šaldymo indo. Norėdami naudoti užšaldytus krapus, paprasčiausiai išimkite reikiamą kiekį užšaldytų ryšulėlių.
Džiovinimas
Jei neturite galimybės naudotis šaldikliu, krapus galite džiovinti ir laikyti kaip džiovintą žolelę. Tiesiog pakabinkite krapų ryšulėlius ir palikite juos visiškai išdžiūti nuo vienos iki dviejų savaičių. Tuomet džiovintus krapus laikykite stikliniame indelyje su sandariu dangteliu.
Konservavimas
Originalus šviežių krapų laikymo žiemai būdas – konservuoti juos acte. Galite naudoti sveikas krapų šakeles arba jas susmulkinti. Tiesiog sudėkite juos į stiklinį indą ir užpilkite obuolių arba vyno actu. Laikykite šaldytuve ir naudokite pagal poreikį.
Užšaldymas kubeliais
Įdomus krapų laikymo būdas – užšaldyti juos kubeliais. Šviežius krapus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite, tada sudėkite į ledo kubelių indelius. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų krapus, ir užšaldykite. Krapus taip pat galite užšaldyti prieš tai pamerkę juos į alyvuogių aliejų. Šis aliejus padės žolelėms išlikti šviežioms ir užšaldymo metu neleis pakeisti spalvos.