Kaip išsirinkti nešiojamą kompiuterį (“laptopą”): 5 kriterijai, į kuriuos reikia atsižvelgti

Tinkamo kompiuterio pasirinkimas

Visų pirmą – kompiuterio pasirinkimas priklauso nuo naudojimo tikslo. Žaidimų kompiuteriai gerokai skiriasi nuo įprastų. Jei jums reikia nešiojamojo kompiuterio viskam, patartina orientuotis ne į klasę, o į savybes. Taigi pradedam!

Ekranas

Nuo ekrano priklauso darbo patogumas ir regėjimo saugumas. Ilgas sėdėjimas prie nešiojamojo kompiuterio nekenkia akims, jei yra nuo atspindžių apsaugantis sluoksnis, taip pat didelė skiriamoji geba ir žiūrėjimo kampas, atnaujinimo dažnis nuo 60 Hz, mėlynieji filtrai.

Įstrižainės dydis pasirenkamas atsižvelgiant į naudojimo paskirtį:

Korpuso tipas

Pagal korpuso tipą:

Procesorius

Koks lustas, toks ir našumas. Jei keliami minimalūs funkcionalumo ir produktyvumo reikalavimai, galite apsvarstyti įrenginius su įprastais AMD arba Intel procesoriais. Pagrindinėms užduotims, pavyzdžiui, biuro užduotims, – nebrangūs, bet stabilūs “Core i3 ar i5” ir “Ryzen 3 ar 5” įrenginiai.

Core i7 ir Ryzen 7 pasižymi optimaliu galios ir santykiu. Geriausias perspektyvas turi “Ryzen 9” ir “Core i9”, kurie sudėtingas užduotis laužo riešutus.

 

Atminties kiekis

Operatyvioji atmintis yra svarbus komponentas, turintis įtakos našumui. Su gera atsarga nešiojamasis tiesiog “skrenda”: greitai paleidžia operacinę sistemą ir programinę įrangą, leidžia atidaryti daug skirtukų naršyklėje, nestabdo žaidimų. Kad būtų galima patogiai atlikti kelias užduotis, naudotojui reikia bent 8 Gb.

Vaizdo plokštė

Energiją taupanti ir tyliai veikianti integruota vaizdo plokštė:

Galinga neintegruota vaizdo plokštė su nuosava atmintimi – optimalus pasirinkimas redagavimui ir atvaizdavimui, žaidimams, piešimui grafikos redaktoriais, nuotraukų apdorojimui, 3D modelių kūrimui.

Tarp naudingų funkcijų, kurios neturi įtakos sistemos galingumui, bet gali praversti: klaviatūros darbui tamsoje, integruota vaizdo ryšio kamera, jungtis apsauginiam užraktui ir atrakinimui pirštų atspaudais.

Išeiti iš AMP versijos