Kaip išsirinkti prinokusį arbūzą: ūkininkas atskleidžia paslaptis

Prinokusio arbūzo pasirinkimas

Rinkdamiesi arbūzą daugybė žmonių pasikliauja liaudiškais metodais. Arbūzų ūkio savininkas papasakojo keletą būdų, atpažinti gerą, prinokusį arbūzą.

Reikia atidžiai ieškoti gelsvos ant arbūzo. Jei prinokęs, jis yra šviesios, kreminės arba sviesto geltonumo . O šviesiai žalia arba balta dėmė rodo, kad jis nėra prinokęs.

Taip pat patariama įvertinti arbūzo svorį. “Jis turėtų būti sunkus pagal savo dydį, nes arbūzą sudaro 92 proc. vandens. Jei nesate tikri, paimkite kitą tokio pat dydžio arbūzą. Tas, kuris atrodo sunkesnis, tikriausiai yra prinokęs”, – priduria ūkininkas.

Yra tiesos ir daug kam žinomame metode, pagal kurį arbūzą reikia pabarškinti: “Prinokęs arbūzas skleis prislopintą tuščiavidurį garsą. Neprinokęs bus aukštesnis ir skambesnis”.

Yra ir kitų arbūzų sunokimo nustatymo būdų:

Atkreipkite dėmesį į rudas linijas ant augalo šono, kurios primena voratinklius. Nors tai nėra moksliškai įrodyta, manoma, kad tokios linijos gali atsirasti dėl apdulkinimo. Atitinkamai kuo daugiau tokių linijų – tuo saldesnis arbūzas.

Ūkininkas pataria pirkti arbūzus sezono metu – maždaug nuo iki rugsėjo mėnesio – ir rinktis tokius, kurie neturi didelių įpjovimų ir įdubimų. Nuskintus arbūzus galima laikyti apie tris-keturias savaites.

Išeiti iš AMP versijos