Kaip išsirinkti tobulą auksinę grandinėlę?

Auksinės grandinėlės pasirinkimas

Subtilios auksinės grandinėlės yra ne tik unikalus kasdienio stiliaus priedas, bet ir puiki idėja mylimam žmogui. Šiame straipsnyje aptarsime, kokie modeliai šiuo metu yra madingi bei pateiksime keletą pirkimo rekomendacijų, kurios padės lengviau išsirinkti tobulą modelį.

Auksinių grandinėlių tipai – nuo klasikinių iki modernių

Auksines grandinėles galima suskirstyti į kelias pagrindines kategorijas pagal grandinėlių tipą, storį ar ilgį. Klasikiniai modeliai – tai modeliai su paprastu pynimu. Jos yra universalios ir tinka prie bet kokio stiliaus. Verta atkreipti dėmesį į subtilias grandinėles, pasižyminčias išskirtiniu pynimu ir gražiu blizgesiu. Pastaruoju metu vis labiau populiarėja modernūs grandinėlių dizainai, pavyzdžiui, asimetriškos grandys arba geometrinės formos. Tai įdomus pasirinkimas ieškantiems originalių aksesuarų, kurie išsiskirtų iš kitų papuošalų rūšių.

Aukso medžiaga ir praba – kokie skirtumai?

Renkantis auksinę grandinėlę verta atkreipti dėmesį į aukso grynumą, t. y. gryno luito kiekį lydinyje. labiausiai paplitusios grandinėlės, kurių grynumas 585, t. y. jose yra 58,5 % gryno aukso. Jos yra patvarios ir mažiau jautrios įbrėžimams nei tos, kurių grynumas didesnis, pavyzdžiui, 750 arba 999. Didesnis grynumas reiškia didesnį gryno aukso kiekį, tačiau jos gali būti mažiau atsparios mechaniniams pažeidimams.

Kitas aspektas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį, yra aukso rūšis – geltonasis, baltasis ar rožinis . Geltonasis auksas yra klasikinis pasirinkimas, kuris puikiai tinka bet kokioje situacijoje. Kita vertus, baltasis auksas yra elegantiškesnis ir gali puikiai papildyti sidabrinius papuoš. Rožinis auksas yra naujausia tendencija, suteikianti švelnumo.

Kaip pasirinkti grandinėlės ilgį ir storį?

Grandinėlės ilgis ir storis yra kiti svarbūs dalykai, į kuriuos reikia atsižvelgti perkant. Ilgis turėtų būti pritaikytas pagal individualius pageidavimus ir veido bei kaklo formą. Trumpesnės 40-45 cm grandinėlės pabrėžia kaklo liniją ir gerai atrodo ant siauro kaklo. Ilgesnius modelius, siekiančius iki 70 cm, galima nešioti atskirą aksesuarą arba derinti su kitomis grandinėlėmis, taip jas sluoksniuojant.

Nuo grandinėlės storio priklauso jos tvirtumas ir išvaizda. Subtilios, plonos, iki 2 mm storio grandinėlės yra elegantiškos, tačiau gali būti ne tokios patvarios kaip storesnės. Storesni nei 3 mm skersmens modeliai yra masyvesni ir tvirtesni, tačiau gali tikti ne kiekvienam stiliui. Todėl patartina rinktis tokio storio auksinę grandinėlę, kuri atitinka jūsų stilių ir papuošalų nešiojimo būdą.

Išeiti iš AMP versijos