Elastingų ir skanių blynų kepimas keptuvėje – tikras kulinarinis meistriškumas. Ne kiekvienas gali pasigirti gebantis gerai iškepti tokį skanėstą. Tačiau norint pagaminti plonus ir švelnius blynus, pakanka laikytis visų ingredientų proporcijų ir vadovautis receptu.
Pasak patyrusių virėjų, norint pagaminti blynus, ingredientai imami po lygiai – po vieną stiklinę. Vienai stiklinei miltų reikia stiklinės verdančio vandens ir pieno. Be to, reikia paruošti du kiaušinius, šaukštą aliejaus ir žiupsnelį druskos.
Jei norite pasigaminti saldžių blynų, į tešlą galite įberti cukraus. Šiam produktų kiekiui pakaks 2-3 valgomųjų šaukštų.
Kaip kepti ažūrinius blynus?
- Pirmiausia sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi. Kai tik pasirodys putos, galite įpilti pieno.
- Nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus. Po to patartina leisti tešlai brinkti apie 20 minučių. Po to galite supilti verdantį vandenį. Nedelsdami išmaišykite tešlą ir supilkite aliejų.
- Blynus kepkite įkaitintoje ir sausoje keptuvėje. Juos reikia kepti iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę spalvą.
- Blynus galite patiekti su įvairiais padažais ir įdarais.