Kepta žuvis orkaitėje – sveikas ir skanus produktas, puikiai tinkantis ne tik kasdieniam, bet ir šventiniam meniu. Žuvį paruošti labai paprasta ir greita, žinoma, jei žinote šį paprastą receptą.
Ingredientai
- baltos žuvies filė – 700 g.;
- citrinos – 1 vnt;
- sviesto – 4 šaukštai;
- maltų juodųjų pipirų ir druskos – pagal skonį.
Kaip skaniai paruošti žuvį orkaitėje?
- Filė reikėtų supjaustyti porcijomis, o tada pagardinti pipirais ir druska.
- Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Taip pat iš pusės vaisiaus išspauskite sultis. Likusią citrinos dalį supjaustykite plonais griežinėliais, kurie turėtų atitikti porcijų skaičių.
- Tuomet žuvį kepkite keptuvėje dvi minutes. Pirmiausia ištirpinkite sviestą. Po to sudėkite žuvį į kepimo indą, apšlakstykite citrusinių vaisių sultimis ir ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių.
- Kepkite žuvį 200 laipsnių temperatūros orkaitėje šiek tiek daugiau nei 10-15 minučių.
- Kai patiekalas bus paruoštas, prieš patiekdami jį užpilkite padažu, pagamintu iš ištirpinto sviesto, žievelės ir citrinos sulčių.