Biri arbata su lapeliais ar žolelėmis yra sveikesnė ir skanesnė nei esančios maišelyje. Tačiau norint, kad arbata neprarastų aromato ir skonio, turite žinoti arbatos laikymo taisykles.
Kaip tinkamai laikyti arbatą?
Pirma, indas turi būti hermetiškai uždarytas. Geriausiai tinka stiklinis indas arba maistinis plastikas. Tokiuose stiklainiuose arbata nesugers drėgmės, o tai ir yra svarbiausia. Juk būtent drėgmė gali tapti pelėsio ir net kenkėjų vystymosi pagrindu.
Antra, arbata nemėgsta aštrių kvapų kaimynystės. Pasirūpinkite tamsia vieta, kurioje temperatūra nenukris.
Jei arbata prarado skonį, jos negalima išmesti. Galite pagaminti aromatinius maišelius, kuriuos reikėtų dėti tose vietose, kuriose reikia pašalinti nemalonų kvapą.