Marinuoti svogūnai puikiai tinka prie ant grotelių keptos mėsos ar žuvies, taip pat jie puikiai tinka salotoms gardinti. Štai kaip pasigaminti marinuotų svogūnų, kad jie būtų minkšti, sultingi ir skanūs, o kartu išlaikytų malonų traškumą.
Marinatui paruošti reikės šių ingredientų:
- 1 stiklinės vandens;
- 2 valgomųjų šaukštų acto (tinka obuolių sidro actas arba paprastas actas 9%);
- 1 valgomojo šaukšto cukraus;
- 1 arbatinio šaukštelio druskos;
- 2-3 vidutinio dydžio svogūnai (galite naudoti paprastus svogūnus arba aromatingesnius salotinius svogūnus).
Kaip gaminti:
- Ištirpinkite cukrų ir druską šiltame vandenyje. Įpilkite acto ir gerai išmaišykite.
- Svogūnus supjaustykite žiedais arba pusžiedžiais (salotoms – kubeliais). Sudėkite svogūnus į tinkamą indą.
- Užpilkite svogūnus marinatu taip, kad jie būtų visiškai apsemti skysčio. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens.
- Palikite svogūnus marinuotis kambario temperatūroje apie 1 valandą.
- Po 60 minučių paragaukite svogūnus. Jei skonis jus tenkina, galite marinatą nusunkti, jei norite daugiau rūgštelės, palikite svogūnus marinuotis dar 30 minučių.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi