Kaip mums pasitarnauja elektroniniai jutikliai?

Elektroniniai jutikliai

Jutiklius mes naudojame kasdieniniuose reikaluose. Tai ir lietimui jautrūs mygtukai, ir lempos nuo prisilietimo pirštu keičiančios šviesos ryškumą, išmaniųjų mobiliųjų telefonų ekranai reaguojantys į lietimo judesius. Jutikliai naudojami signalizacijai ir apšvietimo įjungimui, kai reaguojama į judesį. Jų reikia ir vėsinimo sistemoms karštomis vasaros dienomis arba šviesos išjungimui, kai rytas išaušta.

Ką fiksuoja elektroniniai jutikliai?

Jutikliai aptinka ir fiksuoja, pagal jiems pritaikytą paskirtį įvairius fizikinius dydžius. Tai gali būti šviesa, , šiluma, judesys ar slėgis. Jutikliai šiuos dydžius paverčia elektriniais signalais, kuriuos nuskaito elektroniniai prietaisai. Jie yra naudojami automobiliuose, aviacijoje, kosminiuose įrenginiuose, pramonėje ir buitiniame gyvenime.

Kokios yra žymiausios jutiklių rūšys?

Jutikliai yra daugybės rūšių, kiekvienas jį yra skirtas kuriam nors vienam konkrečiam tikslui pasiekti. Gana dažnai yra naudojami temperatūros, slėgio ir srauto jutikliai. Pirmieji matuoja nustatyto objekto ar stebimos teritorijos esamą temperatūrą. Jie pasitarnauja priešgaisrinei apsaugai ir tuose įrenginiuose, kuriuose reikia palaikyti vienodą temperatūrą.

Pastarieji – slėgio ir srauto jutikliai naudojami ten, kur reikia išmatuoti dujų arba skysčių slėgį bei abiejų srautams matuoti. Dar yra žinomi lygio, padėties, jėgos jutikliai, akselerometrai, matuojantys naudojamo objekto pagreitį. O magnetiniai jutikliai matuoja magnetinį lauką. Optiniai jutikliai matuoja atitinkamo objekto šviesos intensyvumą.

Kaip jutikliai yra pritaikomi kompiuteriniuose tinkluose?

Jeigu jūsų turimame kompiuteryje yra įdiegtos jutiklių programos, jos gali tinkinti bet kokią informaciją ir paslaugas, atsižvelgiant į esamą kompiuterio vietą. Pavyzdžiui, jei jūsų kompiuteryje yra buvimo vietos jutiklis, jums bus nesudėtina rasti artimiausiai esantį restoraną, viešbutį, pramogų ir laisvalaikio arba prekybos centrą.

Jums bus rodyti maršrutai, artimiausiu keliu pasiekti jus dominantį objektą. Po to galima stebėti kompiuterio arba išmanaus mobiliojo telefono ekrane savo artėjimą link norimo objekto.

Įdiegtos norimos programos pasiekia jutiklio informaciją, kurią gali išsaugoti arba ją naudoti, padėdamos atlikti jums reikiamas užduotis. Jeigu norite, kad kitų vartotojų paskyrų nepasiektų jutiklio , jį galite išjungti. Jei jus domina kokie nors jutikliai, visus juos galite įsigyti internetinėje parduotuvėje RSdelivers.

Išeiti iš AMP versijos