Pistacijų lukštų, kaip ir sėklų lukštų, sunku atsikratyti, tačiau yra tam tikri sprendimai. Kartais, norint ištraukti riešutus iš kiauto, į darbą pasitelkiami nagai ir dantys. Tačiau yra 3 paprasti būdai, kaip atidaryti pistacijas, net jei jos visiškai uždarytos.
Kaip tinkamai išlukštenti pistacijas?
Šie būdai iš tikrųjų yra gana paprasti, tačiau daugelis žmonių apie juos nežino. Štai kaip atidaryti pistacijas:
Vienoje rankoje
Reikia paimti pistaciją už tos dalies, kurioje yra atviras lukštas, ir kuo labiau suspausti jos šonus – dėl to lukšto dalis, laikanti šonus, išsiskirs.
Su kitos pistacijos kiautu
Jei riešutų yra daugiau uždarų nei atvirų, darykite tai kitaip: paimkite pusę kiauto (nuo jau atidaryto riešuto) ir naudokite jį kaip “atidarytuvą”. Įdėkite puselę į pistacijos angą ir pasukite ją kaip raktą. Lukšto pusė turėtų tilpti skersai plyšio – kai taip atsitiks, ji lengvai atsidarys ir riešutą bus galima išimti.
Maišytuvas
Jei reikia nulupti daug pistacijų (pavyzdžiui, kepimui), kad nereikėtų ilgai su jomis vargti, galite naudoti maišytuvą.
Tam į aukštą maišymo indą sudėkite pistacijas ir du ar tris graikinius riešutus. Tada į dubenį panardinkite maišytuvą ir įjunkite jį maždaug 3 minutėms minimaliu greičiu. Lukštai atsiskirs nuo riešutų ir atsidurs viršuje, o nuluptos pistacijos liks apačioje.