Kaip nuvalyti rankas po grybų rinkimo: veiksmingi patarimai

Kaip nuvalyti rankas po grybų rinkimo

Kai kuriems žmonėms grybavimo miške džiaugsmą lydi problema: nusiplauti rankas. Tačiau yra keletas paprastų ir veiksmingų būdų, kaip pašalinti nešvarumus nuo rankų.

Pomidorų lapai

Patyrę grybautojai tvirtina, kad tradicinio rankų plovimo vandeniu ir muilu dažnai nepakanka. Vietoj to jie rekomenduoja naudoti pomidorų lapus, kad rezultatas būtų veiksmingas. Trindami rankas pomidorų lapais, kol šie išleis sultis, galite veiksmingai pašalinti grybų dėmes.

Citrinos rūgštis arba actas

Rūgštinis tirpalas gali daryti stebuklus valant grybų dėmėmis suteptas rankas. Jei turite rūgšties, ištirpinkite arbatinį šaukštelį šiltame vandenyje ir kelias minutes pamirkykite rankas tirpale. Arba sumaišykite pusę puodelio acto su vienu litru vandens ir pamirkykite rankas šiame mišinyje bent penkias minutes.

Soda

Šviežias grybų dėmes galima veiksmingai pašalinti . Pasigaminkite pastą sumaišydami sodą su vandeniu ir užtepkite ją ant rankų maždaug 10 minučių. Norėdami sustiprinti norimą poveikį, į mišinį įpilkite šiek tiek citrinos sulčių.

Augalinis aliejus

Grybautojai dažnai pataria likus pusvalandžiui iki grybų rinkimo rankas patepti augaliniu aliejumi. Ši gudrybė ne tik padeda pašalinti vėlesnes dėmes, bet ir gali neleisti purvui patekti po nagais.

Išeiti iš AMP versijos