Škotiški kiaušiniai yra ne tik puikus patiekalas šventiniam stalui, bet ir skanus variantas kiekvienai dienai. Škotiški kiaušiniai gali būti ir užkandis, ir pagrindinis patiekalas, patiekiami tiek karšti, tiek šalti. Virti kiaušiniai, apvolioti maltoje mėsoje ir apkepti džiūvėsėliuose, gali būti įprastų kotletų alternatyva.
Škotiškų kiaušinių receptas – būtina išbandyti
Sudedamosios dalys:
- malta vištiena (250 g),
- kiaušiniai (3 vnt.),
- čili pipirai (1 valgomasis šaukštas),
- džiūvėsėliai (150 g),
- miltai (3 valgomieji šaukštai),
- krapai (20 g),
- augalinis aliejus (300 ml).
Paruošimas:
- Krapus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išimkite visas sėklas ir susmulkinkite. Sumaišykite susmulkintas žoleles ir pipirus su malta mėsa. Išmaišykite. Kiaušinių ir miltų į maltą mėsą dėti nereikia.
- Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite ir nulupkite lukštus.
- Tada pamirkykite rankas vandenyje su citrina, kad maltinukai neliptų prie rankų, ir suformuokite mėsos plokštainį. Kiaušinį apvoliokite miltuose, kad jis gerai priliptų prie mėsos, ir apvoliokite jį farše. Taip turėtų gautis didelis kotletas.
- Tada mėsos paplotėlį pamirkykite kiaušinyje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.
- Škotišką kiaušinį kepkite keptuvėje apie 3 minutes. Atsargiai išimkite iš verdančio aliejaus. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte aliejaus perteklių. Tą patį padarykite ir su likusiais kiaušiniais.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi