Kaip pasigaminti braškių uogienę? Uogienė su minimaliu cukraus kiekiu

Braškių uogienė žiemai

Braškių sezonas jau persivertė į antrąją pusę. Pats metas ne tik mėgautis gardžiomis uogomis, bet ir pasirūpinti skaniomis atsargomis žiemai. Siūlome gardžios braškių uogienės receptą. Ji paruošiama paprastai ir greitai.

Kad uogienėje išlaikytų formą, reikia rinktis kietesnių veislių braškes. Virti uogienę reikia plačiame inde. Dugnas turėtų būti kuo platesnis ir storesnis. Tai gali būti platus dubuo arba puodas.

 

Kaip pasigaminti braškių uogienę?

Ingredientai:

Paruošimas:

  1. Nuplautas braškes perpjaukite per pusę. Dideles uogas galima perpjauti į tris ar daugiau dalių.
  2. Supilkite supjaustytas braškes į platų indą. Užpilkite cukrumi. 1 kg uogų reikia 300 g cukraus.
  3. Iš karto pastatykite puodą ant nedidelės ugnies. Naudojant šią technologiją bus geriausios kokybės.
  4. Kai užvirs, įpilkite 3 valgomuosius šaukštus citrinos sulčių.
  5. Užvirusią uogienę reikia kartkartėmis pamaišyti mentele, geriau minkšta silikonine.
  6. Uogienė turėtų virti ant silpnos ugnies 1 valandą ir 20 minučių. Laiką galima pailginti arba sutrumpinti, priklausomai nuo to, ar uogienė yra tirštesnė, ar skystesnė pagal skonį.
  7. Svarbu, kad visi stiklainiai ir dangteliai būtų sterilizuoti. Dangtelius patartina virti 5 minutes. Stiklainius galima sterilizuoti 110 laipsnių temperatūros orkaitėje 5 minutes.

Išeiti iš AMP versijos