Imbierinė arbata išpopuliarėjo gan neseniai, tačiau dabar šis gėrimas turi daugybę gerbėjų. Imbiero arbata yra labai įdomaus skonio, mažina nuovargį ir įtampą, gali švelniai ir veiksmingai pripildyti mus energijos.
Yra daugybė šio populiaraus gėrimo receptų. Taigi galite išbandyti vieną iš klasikinių variantų.
Kaip pasigaminti imbierinės arbatos?
- Pirmiausia reikia paimti vidutinio dydžio imbiero šaknies gabalėlį ir visiškai pašalinti žievelę. Po to ją sutarkuokite trintuvu iki minkštimo. Tokiu atveju skonis bus intensyvesnis ir labiau koncentruotas.
- Tada gautą „imbierinę tyrę” sudėkite į arbatinuką ir užpilkite karštu vandeniu. Šiame etape galite įpilti citrinos sulčių. Jų kiekis priklauso nuo jūsų pageidavimų.
- Palaukite dešimt minučių. Supilkite imbierinę arbatą į puodelius. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlį, porą mėtų šakelių ir šaukštą medaus.