Malta mėsa ir svogūnai – du nepakeičiami produktai, dažniausiai naudojami kotletams gaminti. Tačiau jei pavargote nuo įprasto patiekalo, turėtumėte paįvairinti savo mitybą. Tačiau nebūtina keisti pagrindinių ingredientų. Kulinarai rekomenduoja pasigaminti įdarytus svogūnus.
Ingredientai:
- 6 dideli svogūnai;
- 300-350 g liesos maltos mėsos;
- 50 g sviesto;
- malti juodieji pipirai;
- druska;
- bazilikai ir petražolės.
Kaip paruošti:
- Nulupkite svogūnus ir nupjaukite jų pagrindą bei viršūnėles. Peiliu arba šaukštu išskobkite daržovių vidų, kad liktų tik porą sluoksnių sienelės. Jos neturėtų būti per plonos. Optimalus plotis – 1,5 cm.
- Tada išskobtus svogūnus įdėkite penkioms minutėms į 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Tuo tarpu imkitės įdaro. Tam sumaišykite maltą mėsą su žolelėmis, suminkštinto sviesto gabalėliais ir prieskoniais.
- Išimkite svogūnus iš orkaitės.
- Tada įdaru pripildykite svogūnus, suvyniokite juos į foliją ir vėl pašaukite į orkaitę. Šį kartą patiekalą kepkite apie 25-30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi