Kapučino recepto namuose negalima pavadinti sudėtingu, tačiau reikia tiksliai laikytis nustatytų proporcijų ir vadovautis instrukcijomis, nes viena klaida jūsų gėrimą gali paversti nevykusiu gėrimu.
Tad, kaip pasigaminti kapučino be kavos aparato, nes tam, kad galėtumėte mėgautis šiuo gėrimu, nebūtina virtuvėje turėti profesionalios įrangos.
Svarbu nepamiršti vieno dalyko: patiekti idealiai tinka keraminiai puodeliai, kurių sienelės turi būti storos. Negaminkite gėrimo šaltoje stiklinėje, nes jis labai greitai atvės ir skonis nebus malonus.
Kapučino receptas be kavos aparato
Išvirkite du puodelius stiprios kavos. Atkreipkite dėmesį, kad ruošiant kavą paviršių turėtų padengti tiršta kreminė puta.
Tada atskirame dubenyje pašildykite pieną. Tai galite daryti ant kaitlentės arba mikrobangų krosnelėje. Įsitikinkite, kad temperatūra neviršija 60-70 laipsnių.
Tada pieną suplakite šluotele arba specialiu miniatiūriniu maišytuvu. Taip susidarys tirštos, tolygios putos.
Supilkite kavą, kol trečdalis puodelio bus pilnas, tada atsargiai plona srovele supilkite išplaktą pieną.
Dabar jau žinote, kaip pasigaminti kapučino namuose be brangaus kavos aparato. Jei norite, galite pabarstyti cinamonu.