Kiaulpienių arbata yra ne tik skanus ir aromatingas gėrimas, bet ir daugelio naudingų medžiagų saugykla. Joje gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, kurie gali sustiprinti imuninę sistemą, pagerinti virškinimo sistemą ir net padėti numesti svorio.
Jums reikės:
- 1 valgomojo šaukšto džiovintų kiaulpienių žiedlapių;
- 1 puodelio verdančio vandens;
- Medaus pagal skonį (nebūtina).
Instrukcijos:
- Į virdulį arba gilų puodelį įdėkite džiovintų kiaulpienių žiedlapių.
- Užpilkite juos 1 puodeliu verdančio vandens.
- Uždenkite puodelį arba virdulį dangčiu ir palikite mirkti 5-10 minučių.
- Tada arbatą perkoškite, kad pašalintumėte kiaulpienių žiedlapius.
- Pagal skonį galite įdėti medaus.
- Paruošta kiaulpienių arbata yra švelnaus gėlių aromato, ją galima patiekti karštą arba šaltą.
Be malonaus skonio, kiaulpienių arbata turi daug naudingų savybių:
- Stiprina imuninę sistemą.
- Gerina virškinimo sistemos veiklą.
- Ji pasižymi diuretiniu poveikiu.
- Padeda sergant kepenų ir tulžies takų ligomis.
- Skatina svorio mažėjimą.
- Tai natūralus antioksidantas.
Labai svarbu:
- Rinkite kiaulpienes ekologiškai švariose vietose, atokiau nuo kelių ir pramonės įmonių.
- Nenaudokite pavėsyje užaugusių kiaulpienių arbatai ruošti.
- Prieš gerdami kiaulpienių arbatą pasitarkite su gydytoju, jei esate nėščia, maitinate krūtimi arba sergate lėtinėmis ligomis.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi