Rudeninė kreminė moliūgų sriuba – puikus patiekalas visai šeimai! Šioje sriuboje dera moliūgų spalva, sodrus daržovių skonis ir aromatingi prieskoniai. Išbandykite patys ir mėgaukitės geriausiais sezono skoniais.
Kaip pasigaminti stebuklingą rudeninę moliūgų kreminę sriubą, kuri tikrai užkariaus jūsų skonio receptorius?
Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio moliūgas (apie 1,5 kg)
- 2 dideli svogūnai, supjaustyti kubeliais
- 3-4 skiltelės česnako, susmulkintos ir susmulkintos
- 2 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais
- 1 morka, supjaustyta apskritimais
- 1 salieras, supjaustytas kubeliais
- 4-5 puodeliai daržovių sultinio (arba vandens)
- 1/2 stiklinės grietinėlės
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/2 arbatinio šaukštelio ciberžolės
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežiai maltas muskato riešutas
- Krapai arba petražolės
Paruošimas:
- Moliūgą perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklas ir išgrandykite jo vidų. Aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais ir druska pagal skonį. Moliūgą kepkite iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes arba kol jis taps minkštas ir lengvai praduriamas šakute. Išimkite moliūgą iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūną, česnaką, morką ir salierą. Daržoves maišydami pakepinkite, kol taps minkštos ir auksinės spalvos, tai užtruks apie 8-10 minučių.
- Sudėkite pjaustytas bulves ir ciberžolę. Toliau kepkite kelias minutes, kol išsiskirs ciberžolės aromatas.
- Išskaptuokite minkštą moliūgo minkštimą ir sudėkite į puodą su kitomis daržovėmis. Tada supilkite daržovių sultinį (arba vandenį) ir mišinį užvirinkite.
- Sumažinkite ugnį ir virkite sriubą 15-20 minučių, kol visos daržovės taps minkštos.
- Sutrinkite sriubą maišytuvu. Jei sriuba per tiršta, galima įpilti dar šiek tiek sultinio arba vandens.
- Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir pakaitinkite sriubą ant vidutinės ugnies keletą minučių, neužvirindami.
- Sriubą patiekite karštą. Kiekvieną porciją pabarstykite šviežiai maltu muskato riešutu ir smulkintais krapais arba petražolėmis, kad gautumėte papildomo skonio ir aromato.
Taip pat skaitykite: