Džiovinti česnakai puikiai tinka barščiams, sriuboms, troškiniams ir kitiems patiekalams. Be to, šis prieskonis tik paryškina mėsos patiekalų skonį, todėl juo galima gardinti maltą mėsą.
Užuot išvardiję visus džiovintų česnakų panaudojimo virtuvėje būdus (o jų, patikėkite, yra daug), siūlome išmokti pasigaminti šį prieskonį savo rankomis.
- Norėdami tai padaryti, nulupkite česnaką, nuplaukite skilteles ir supjaustykite jas plonais griežinėliais.
- Gautus ruošinius įdėkite į elektrinę džiovyklę, kurioje jie praleis apie 7-8 valandas.
- Kad česnakas paruoštas, sužinosite, kai pamatysite, kad skiltelės įgavo kreminį atspalvį ir tapo trapios.
- Po to džiovinto česnako griežinėlius tereikia sumalti ir gautus miltelius supilti į stiklainį, kuris turi būti sandariai uždarytas.
- Iš 3 kg šviežių česnakų turėtumėte gauti apie 500 g natūralaus ir labai aromatingo prieskonio.