Mandarinai – tradiciniai Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų vaisiai. Žinoma, žmonės tikisi, kad perkami smulkūs citrusiniai vaisiai bus saldūs ir be sėklų. Tačiau iš tikrųjų vaisiai dažnai būna per rūgštūs. Su tokia bėda gali susidurti net tie pirkėjai, kurie bando rinktis mandarinus su ryškiai geltonai švelnia odele.
Ypač gaila, jei buvo nupirkta daug mandarinų ir visi jie pasirodė rūgštūs. Tačiau dėl to neturėtumėte nusiminti. Problema gali būti išspręsta, jei naudosite Japonijoje populiarų kulinarinį triuką.
Kaip rūgščius mandarinus paversti saldžiais?
Japonijos gurmanai rūgščius mandarinus „pataiso“ taip: neluptus citrusinius vaisius deda į gilų indą ir užpila šiltu vandeniu. Skystis neturi būti per karštas. Tačiau kambario temperatūra taip pat neveiks. Idealus rodiklis yra apie 40 laipsnių.
Turite palaukti 10 minučių. Kai praeis šis laikas, paimkite vieną vandenyje pamirkytą mandariną, nulupkite ir paragaukite. Jeigu vaisius vis dar rūgštus, tada mandarinus teks kelioms minutėms įdėti į dubenį, pripildytą ledinio vandens. Temperatūrų skirtumas užtikrins vaisių saldumo atsiradimą.