Kaip per 5 sekundes patikrinti krabų lazdelių kokybę neskaitant jų sudėties ant etiketės?

Krabų lazdelės

Krabų lazdelės gali būti laikomos kokybiškomis, jei jų sudėtyje yra ne mažiau 30 % maltos žuvies arba surimio.

Etiketėje pirmiausia turėtų būti nurodyta „surimi” – priešingu atveju kyla pavojus nusipirkti netikrą arba nekokybišką produktą, perspėjo ekspertai.

Kartu maltos žuvies kokybę galima nustatyti atkreipiant dėmesį į koncentruotų žuvies baltymų procentinę dalį: ji turėtų būti ne mažesnė kaip 7 gramai. Dažniausiai malta žuvis gaminama iš jūros lydekos, polako, paltuso arba juodadėmės menkės.

Maltos mėsos lazdelės turi būti tvirtos liečiant, nelūžti apverčiant ir būti baltos . Jei matomas geltonas atspalvis, vadinasi, sudėtyje yra , pridūrė mitybos specialistai.

Jie taip pat pažymėjo, kad krabų lazdelėse taip pat turi būti vandens, cukraus, druskos, krakmolo, augalinio aliejaus ir maisto priedų.

Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į priekinę pakuotės dalį – joje neturėtų būti smulkiu šriftu užrašyta „pakaitalas”.

Išeiti iš AMP versijos