Kaip pinti vainiką per Jonines, kad pritrauktų sėkmę ir išpildytų norus?

Kaip pinti vainiką Joninėms

Joninės – viena mistiškiausių švenčių, kupina originalių tradicijų. O vienas iš pagrindinių šventės ritualų yra vainikų pynimas. Tikima, kad taip galima pritraukti į savo gyvenimą sėkmę, klestėjimą ir meilę, taip pat išpildyti savo norus.

 

Kaip pinti vainiką?

yra vienas iš pagrindinių šventės atributų. Jie turi magiškų savybių ir simbolizuoja ryšį su .

Magiškų galių gali turėti tik žolynai ir gėlės, surinktos prieš aušrą Joninių naktį. Mūsų protėviai tikėjo, kad kiekvienas augalas turi savų savybių, o supynę tam tikras žoleles ir į vainiką gali pritraukti meilę, sveikatą, grožį ir pan.

Svarbu būti geros nuotaikos, galvoti apie gerus dalykus, įsivaizduoti laimingą ateitį.

Rinkitės šviežias gėles ir žoleles. Taip pat turėtumėte pasiimti jaunų lanksčių šakelių, kurios taps vainiko pagrindu.

Pinkite vainiką:

  1. Paimkite kelias lanksčias šakas ir susukite jas į reikiamo dydžio žiedą. Galus galite sutvirtinti žole arba plonu siūlu.
  2. Paskui ant šio pagrindo galite pinti gėles ir žoleles, apvyniodami jas aplink pagrindą ir pritvirtindami plona žole arba siūlu.
  3. Pasistenkite gėles tolygiai paskirstyti visame vainike.
  4. Kai vainikas taps norimo tankumo, užfiksuokite paskutinių gėlių ir žolelių galus, kad vainikas išlaikytų formą.

Per reikia sugalvoti norą ir paleisti vainiką į vandens telkinį. Jei vainikas nuplauks, noras išsipildys. Jei jis liks vietoje, teks šiek tiek palaukti, bet galiausiai noras išsipildys. Tačiau jei vainikas nuskęs, šiais metais jis neišsipildys.

Burtai apie meilę ir santuoką

Jaunos nesusituokusios merginos pindavo laukinių gėlių ir žolynų vainikus, kad išpranašautų meilę. Į vainiko vidurį jos įdėdavo uždegtas žvakes ir leisdavo jam plūduriuoti ant vandens; jei vainikas nuskęsdavo į dugną, mergina šiais metais – neištekės.

Išeiti iš AMP versijos