Datulės labai greitai sugeria vandenį, todėl netinkamai jas plaunant yra tikimybė, kad jas sugadinsite. Jei džiovintus vaisius valysite laikydamiesi paprastų šiame straipsnyje pateiktų taisyklių, galite būti tikri, kad nieko panašaus nenutiks.
Norėdami būti tikri, kad pašalinsite datulių apdorojimo metu naudojamas medžiagas, turėtumėte naudoti šiltą vandenį. Vandenyje datules reikėtų mirkyti apie 5-10 minučių.
Po mirkymo vaisius sudėkite į sietelį ir kruopščiai nuplaukite po stipria šalto vandens srove.
Tada datules reikia išdžiovinti. Tam jos sudedamos ant popierinių rankšluosčių. Datulės taip pat gali būti džiovinamos pučiant šaltą orą.
Nepriklausomai nuo džiovinimo būdo, džiovintus vaisius prieš vartojimą reikėtų palikti bent 1 valandai.