Kaip prailginti automobilio padangų eksploatavimo trukmę: 5 naudingi patarimai vairuotojams

Kaip prailginti automobilio padangų eksploatavimo trukmę

Automobilio vienintelės liečiasi su kelio danga, todėl jų kokybė yra itin svarbi jūsų pačių saugumui. Svarbu ne tik laiku keisti padangas, bet ir tinkamai jomis rūpintis naudojimo metu. Ekspertai išskiria 5 svarbias rekomendacijas, pailginti padangų tarnavimo laiką.

Patikrinkite padangų slėgį

Slėgį padangose reikėtų periodiškai tikrinti, nes dėl per mažo slėgio padidėja padangų nusidėvėjimas, taip pat padidėja degalų sąnaudos ir pablogėja valdymas. Naujesniuose automobiliuose yra sumontuoti slėgio davikliai, jie įspėja vairuotoją, kai padangų slėgis nukrenta.

Ratų suvedimas

Dėl nesubalansuotų ratų padangos gali netolygiai dėvėtis, be to tampa nestabilus. Šią problemą padeda išspręsti ratų suvedimas.

Ratų pasvirimo kampas

Ratų pasvirimo kampai taip pat atlieka svarbų vaidmenį užtikrinant tinkamą valdymą ir tolygų padangų nusidėvėjimą. Jei kampai nustatyti neteisingai, padangos gali labai greitai susidėvėti.

Važiavimo greitis

Nuolat važiuojant dideliu greičiu, padangos gali perkaisti ir prarasti savo savybes. Dažniausiai todėl jos pradeda dėvėtis greičiau.

Padangų laikymas

Kad padangos būtų ilgaamžės, būtina jas tinkamai laikyti. Padangas reikia laikyti sausoje ir vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginių spindulių ir šilumos šaltinių. Kaip laikyti, sandėliuoti padangas skaitykite čia: Kaip teisingai laikyti / sandėliuoti automobilio padangas?

Išeiti iš AMP versijos