Kaip atrodo tobulas bananas? Ryškus, geltonas, minkštas ir labai kvapnus. Tokius vaisius norisi naudoti kepiniams arba tiesiog mėgautis kaip užkandžiu.
Kartu ekspertai tikina, kad nepakankamai prinokę bananai yra labai sveiki. Juose yra mažiau cukraus, bet daugiau skaidulinių medžiagų, todėl jie palengvina virškinimą ir yra naudingi figūrą prižiūrintiems žmonėms. O mažas jų glikeminis indeksas padeda išvengti staigių cukraus kiekio kraujyje šuolių.
Mitybos specialistai rekomenduoja šiuos vaisius tiems, kurie kenčia nuo dirgliosios žarnos sindromo.
Besirūpinantys kraujagyslių ir inkstų sveikata taip pat turėtų į savo racioną įtraukti žaliuosius bananus – juose yra daug kalio, kuris padeda šiems organams funkcionuoti. Kalis normalizuoja kraujospūdį.
Kaip priversti bananus prinokti per 15 minučių?
Tačiau nepaisant visų neprinokusių vaisių privalumų, kartais norisi valgyti minkštesnį ir saldesnį bananą. Be to, kepimui rekomenduojama naudoti būtent tokius vaisius. Jei šiuo metu namuose dar turite žalių vaisių, galite pasinaudoti greitu ir veiksmingu patarimu.
Išimkite bananus iš šaldytuvo ir leiskite jiems sušilti kambario temperatūroje, tada įdėkite juos 15 minučių į maždaug 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Vaisiai taps daug minkštesni ir saldesni, juos bus lengva sutrinti ir dėti į desertus.
Žinoma, tokio banano skonis gerokai skiriasi nuo savarankiškai prinokusio banano, tačiau skonis vis tiek bus daug sodresnis nei žalio vaisiaus.