Mažai kas įsivaizduoja savo ryto pradžią be puodelio aromatingos kavos. Šio stebuklingo gėrimo kvapas akimirksniu suteikia energijos ir žvalumo.
Rytinės kavos gaminimo procesas – tai ištisa ceremonija, kurioje svarbus kiekvienas žingsnis, pradedant pupelių malimu ir baigiant kavos virimu. Tačiau ką daryti, kai po ranka neturite kavos malūnėlio arba jis neveikia?
Kaip malti kavą nenaudojant malūnėlio?
Jei reikia sumalti kavos pupeles, veiksmingas sprendimas gali būti naudoti trintuvą. Tačiau turite atkreipti dėmesį į tai, kad jo ašmenys gali perkaitinti pupeles, todėl jos sudegs.
Norint to išvengti, rekomenduojama malti jas ne ilgiau kaip 30 sekundžių. Be to, įsitikinkite, kad į smulkintuvą įdėjote reikiamą pupelių kiekį – paprastai pakanka pusės puodelio.
Dideliam kavos pupelių kiekiui sumalti taip pat galite naudoti virtuvinį kombainą, tačiau tokiu atveju dėl didelio prietaiso tūrio reikės naudoti dvigubą pupelių porciją.
Jei neturite galimybės naudotis elektra, kavos pupeles galite malti rankomis. Norėdami tai padaryti, įdėkite pupeles į tvirtą užtrauktuku uždaromą maišelį ir švelniai jas stuksenkite plaktuku, keptuve arba mėsos plaktuku. Atkreipkite dėmesį, kad taikant šį metodą kavos bus sumaltos stambiai.