Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip sumažinti akių įtampą: 4 veiksmingi pratimai

Akiu itampa
Mindaugas Bružas

Akies obuolio ir atsiranda dėl įvairių priežasčių, tačiau viena iš pagrindinių yra ilgalaikis akių sutelkimas į taškus, esančius tuo pačiu atstumu. Akių ligomis dažnai serga daug kompiuteriu dirbantys . Tačiau ne pats savaime yra to priežastis, tiesiog biuruose dirbantys žmonės dažniau serga akių ligomis būtent dėl to, kad ilgai dirba sutelkę dėmesį į tą patį tašką. Apžvelkime keletą pratimų, kurie gali padėti sumažinti akių įtampą.

Kaip sumažinti akių įtampą?

Akiu nuovargis

Akių perorientavimas (kalibravimas)

Keletą minučių atsitraukite nuo darbo ir išeikite į lauką. Pasistenkite įsižiūrėti į tai, ką matote. Pirmiausia sutelkite dėmesį į horizonte esantį objektą. Tada nukreipkite žvilgsnį į ką nors, kas yra netoliese. Dar kartą pažvelkite į tolį, stengdamiesi įžvelgti smulkias detales. Tada dar kartą pažvelkite į šalia esantį objektą.

Sekite tašką

Pasiimkite pieštuką arba rašiklį su ryškiaspalviu galiuku. Padėję jį akių lygyje, švelniai pastumkite į kairę, kiek mato. Tada perkelkite jį į dešinę. Pakelkite jį aukštyn, neatmerkdami žvilgsnio, nukreipkite jį žemyn. Užfiksuokite galvą vienoje padėtyje, judindami tik akių obuolius.

Nuimkite pieštuką, užmerkite akis, atpalaiduokite jas. Vėl juos atidarykite ir pakartokite pratimą. Atlikite 2-3 tokius bandymus.

Savarankiškas masažas

Užmerkite akis ir pirštų galiukais švelniai palieskite akių vokus. Nespausdami sukamaisiais judesiais 30-60 sekundžių masažuokite užmerktas akis.

Nosis

Pažvelkite į nosies galiuką ir sukoncentruokite žvilgsnį į šį tašką 3-5 sekundėms. Tada pažvelkite į pakankamai toli esantį objektą. Dar kartą pažvelkite į nosį, o tada vėl pažvelkite į kažką toli. Užmerkite akis ir pailsėkite. Pakartokite pratimą.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą