Net ir neprofesionalas gali nuspręsti, ar pirkti tą ar kitą kavos pakuotę. Vienas iš ženklų, į kurį reikia atkreipti dėmesį, yra ne kaina, priešingai populiariai nuomonei, o galiojimo laikas arba skrudinimo data.
3 pagrindiniai požymiai renkantis kavą
Jei šios informacijos nėra ant pakuotės, geriau atsisakyti pirkinio – taip pat tuo atveju, kai baigiasi galiojimo laikas arba trūksta degazavimo vožtuvo.
Antras dalykas, kurį turėtų nurodyti gamintojas – kavos pakuotėje esančios kavos pupelių rūšys ir jų kiekis. Klasikinėje espresso kavos pakuotėje turi būti 80% arabikos, kuri suteikia skonį ir aromatą, ir 20% robustos – ji atsakinga už stiprumą ir rūgštingumo mažinimą.
Būtinai įvertinkite kavos pupelių išvaizdą. Paprastai pupelės su pirminiais defektais nepasiekia skrudinimo, tačiau šiame procese galima padaryti klaidų. Rinkite gerai atrodančias nesudegusias pupeles.