Prieš pradedant gaminti skanius ir aromatingus patiekalus, svarbu įsitikinti, kad naudojamų ingredientų kokybė yra gera.
Šviežios mėsos spalva svyruoja nuo ryškiai rožinės (vištiena) iki tamsiai rudos (jautiena). Bet kokie pilkos spalvos pakitimai ar dėmės yra nepriimtini.
Jei mėsa turi kaulų, jų spalva turi būti balta, taip pat ir sąnarių. Riebalai gali būti geltoni arba beveik balti.
Kvapas
Šviežia mėsa neturėtų turėti ryškaus kvapo – tik kai kurių rūšių mėsa gali turėti lengvą pieno kvapą. Jei kvapas nemalonus arba keistas, tai reiškia, kad prasidėjo irimo procesas.
Struktūra
Šviežiai mėsai būdingos tokios savybės kaip tvirtumas ir tankis. Atlikite nedidelį bandymą paspausdami mėsą. Jei įdubimas iš karto išnyksta, produktas yra geros kokybės.