Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip sutaupyti pinigų „Ryanair” skrydžiams ir išvengti papildomų mokesčių – svarbiausi patarimai

Mindaugas Bružas

Oro vežėjas „” garsėja pigiomis skrydžių kainomis. Tačiau kelionių ekspertai pasidalijo keliais patarimais, galima sutaupyti dar daugiau ir išvengti papildomų mokesčių.

Kaip rašo „Mirror„, nepaisant to, kad „Ryanair” yra viena sėkmingiausių oro transporto bendrovių pasaulyje pagal keleivių skaičių ir jos dabartinį augimą, keliautojai ne visada yra patenkinti patirtimi, kurią gauna keliaudami būtent su šiuo vežėju.

Leidinio „Which?” kelionių redaktorius Rory Bolandas atskleidė, kad „oro linijų bendrovė siūlo daugybę skirtingų tarifų su skirtingomis programėlėmis ir papildomais elementais, todėl keleiviams gali būti sunku suprasti, kuris variantas iš tikrųjų yra pigiausias”. Jis pasidalijo keliais patarimais, kaip sutaupyti pinigų.

 

Skrisk ir sutaupyk!

„Keletas paprastų patarimų – pasirinkti trečiosios šalies draudimą. Be to, visada leiskite savo bankui atlikti bet kokį valiutos konvertavimą skrydžiams, kurių nurodytos ne svarais (keliaujantiems iš Didžiosios Britanijos) – „Ryanair” kainos dažnai būna daug mažiau konkurencingos. „Ryanair” bilietų kainos pateikiamos nuo „bazinės” iki „Flexi Plus”, tačiau pastebėjome, kad keliautojams geriau rankiniu būdu prie bazinės kainos pridėti tokias paslaugas, kaip sėdynės pasirinkimas ir bagažas, nes tai dažnai būna pigiau”, – pabrėžė jis.

 

Taip pat galite atsisakyti „Ryanair” automatinio valiutos keitimo kurso, tačiau turite žinoti, kur ieškoti šio mygtuko. Pirmiausia spustelėkite „Norite sužinoti daugiau apie mūsų garantuotą valiutos keitimo kursą?”. Tada pamatysite pranešimą, kad galite atsisakyti bendrovės taikomo perskaičiavimo panaikindami varnelę. Tačiau prieš tai patikrinkite savo banko valiutos keitimo kursą ir įsitikinkite, kad tikrai mokėsite mažiau.

Dar vienas svarbus patarimas – neatsisakykite vietų ne šalia savo draugų. Kaip ir daugumoje pigių oro linijų bendrovių, turėsite mokėti papildomai, jei norėsite pasirinkti vietas, kurios bus šalia kito jūsų grupės nario. Jei to nepadarysite, nėra garantijos, kad galėsite sėdėti kartu. Tačiau, remiantis naujausiais „Which?” duomenimis, maždaug 66 proc. keleivių, kurie nemokėjo už vietos pasirinkimą, galiausiai sėdėjo kartu su kitais savo grupės nariais.

Pigiausi skrydžiai su Ryanair

Keliautojams taip pat patariama nesirinkti „lankstaus bilieto„. Vienas iš papildomų „Ryanair” pasiūlymų yra „Flexi Plus” tarifas. Tarp privalumų – be mokesčio keisti skrydį, galimybė pasirinkti vietą, kurioje yra daug vietos kojoms, greita saugumo patikra ir galimybė pasiimti rankinį bagažą. Tačiau ši galimybė gali gerokai patuštinti jūsų piniginę.

Jums taip pat gali kilti pagunda rinktis įprastą kelionės tarifą, kuris apima pirmenybinį įlaipinimą, rankinį bagažą ir laisvą standartinių vietų pasirinkimą, tačiau ilgainiui tai ne visada bus pigiau.

 

Imkite mažiau krepšių: geriau pasiimti vieną 20 kg sveriantį krepšį nei du 10 kg sveriančius krepšius. Jei nesijaudinate dėl pirmenybinio įlaipinimo, gali būti pigiau užregistruoti vieną 20 kg sveriantį lagaminą nei pasiimti du 10 kg rankinio bagažo lagaminus ir pirmenybinį įlaipinimą.

Kiti kelionių patarimai: kada užsisakyti atostogų bilietus

Visiems patinka taupyti pinigus. Kadangi kelionės lėktuvu ne visada yra pigiausias kelionės variantas, štai patarimas: užsisakykite bilietus sekmadienį. Jie kainuos iki 13 proc. pigiau nei bilietai, užsakyti penktadienį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą