Kaip teisingai dėti česnaką į sriubas ir kitus patiekalus: pasirodo klysta kas antras

Kas neturėtų valgyti česnako

yra naudingas prieskonis, dėl kurio tampa aromatingesni ir patrauklesni. Tačiau ne visi mėgsta jo dėti į sriubas ar salotas. Esmė ta, kad daugelis tai daro neteisingai.

Juk česnakas – „kaprizingas“ prieskonis. Ilgai termiškai apdorojant produktas praranda ir aromatą, ir gydomąsias savybes. Tačiau, pastebi namų šeimininkės, nepakankamai apdorojant, jis tiesiog užgožia likusius patiekalų ingredientus.

Kaip teisingai dėti česnaką į ruošiamą maistą?

Kulinarai žino, kaip teisingai įdėti česnako. Čia viskas paprasta. Pirmiausia šviežią produktą reikia supjaustyti, tačiau jo negalima iškart dėti į ruošiamą maistą. Tik pilnai išvirus patiekalus česnaką galima dėti į sriubas ar garnyrus.

Tada puodą ar keptuvę reikia uždengti dangčiu. Šioje būsenoje viskas turi būti pabūti maždaug penkias minutes. Po to patiekalą galima patiekti prie stalo.

Svarbu! Nedėkite česnako į pačią lėkštę. Tai gali tik sugadinti skonį.
Išeiti iš AMP versijos