Druska – tai produktas, kurio visada yra namuose. Būtent šis komponentas padaro patiekalų skonį ryškesnį ir įdomesnį. Dažniausiai šeimininkės sūdo maistą iš akies arba pagal skonį, taip pat įvairiais maisto gaminimo momentais. Dėl to ne visi gali pasigirti, kad druskos įberta teisingai.
Kai kuriems žmonėms tikrai pavyksta tinkamai pasūdyti maistą, o kiti dažnai skundžiasi, kad maistą persūdė arba per mažai pasūdė. Ši problema ypač aktuali verdant sriubas.
Kada ir kiek druskos reikėtų dėti į sriubą, kad patiekalas būtų skanus?
Pasak kulinarijos ekspertų, druskos į tokį patiekalą reikėtų dėti virimo pabaigoje, kai pagrindiniai ingredientai jau paruošti. Geriausia tai daryti likus 5-10 minučių iki kaitros išjungimo. Tokiu atveju skonis bus sodrus.
Jei verdate sultinį, tai druskos reikėtų įberti tada, kai sultinio virimo laikas yra įpusėjęs. Tai puikus laikas įberti druskos.
Kalbant apie druskos kiekį, kiekvienam litrui skysčio galite imti 1/2 arbatinio šaukštelio druskos. Šiuo atveju geriau orientuotis į savo skonio pageidavimus.