Kaip užmegzti ilgalaikius santykius su verslo partneriais?

Ilgalaikių santykių su partneriais užmezgimas ir puoselėjimas yra vertinga investicija į jūsų verslo sėkmę. Skirdami laiko ir pastangų šiems santykiams kurti – galite sukurti ryšius, kurie bus naudingi daugelį metų.

Kurti darnius santykius su verslo partneriais galima keliais paprastais metodais. Tai yra ir verslo dovanos klientams, ir klaidų pripažinimas.

Geri santykiai – nuo pat pirmųjų minučių

Sukurkite tvirtus santykius nuo pat bendrystė pradžių. Taigi, nelaukite, kol verslo partneris taps didelis arba labai svarbus Jūsų įmonei. Reikia iš karto parodyti, kad gerbiate jo indėlį jūsų verslo plėtrą ir palaikymą.

Būtinai skirkite laiko susipažinti su savo verslo partneriais asmeniškai. Sužinokite apie jų verslą, tikslus ir vertybes. Sukurkite pasitikėjimą atvirai bendraudami ir laikantis savo pažadų.

Būkite – visada šalia

Jeigu norite, kad verslo jumis pasitikėtų, žinoma, būkite patikimi. Visada elkitės sąžiningai ir etiškai su savo verslo partneriais. Laikykitės savo įsipareigojimų ir terminų. Būkite atsakingi už savo veiksmus. Tikrai nėra paprasta rasti gerus verslo partnerius. Jiems jūs, tikėtina, reikalingi tokie patys, kaipo ir jie jums. Abipusis bendravimas ir kompromisų sekimas gali padėti užauginti labai gražias draugystes. Žinoma, būkite pasirengę prisitaikyti prie besikeičiančių aplinkybių, išlikite atviri. Kad ir kokioje situacijoje atsidūrėte –  ieškokite naujų būdų bendradarbiauti su savo verslo partneriais.

Nepamirškite bendrauti

Reguliariai bendraukite su savo verslo partneriais. Informuokite juos apie savo pažangą ir bet kokius pokyčius, kurie gali juos paveikti. Būkite atviri pasiūlymams. Blogai yra palaikyti artimus santykius tik su tais, kurie to reikalauja arba kurie yra labai „dideli“, tad natūraliai su jais norisi bendrauti labiau, kadangi reikia… įtikti. Toks požiūris yra klaidingas. Galiausiai, atminkite, kad niekada negalite žinoti, kuris verslo partneris – greitai užaugs iki Jūsų ir tuo pačiu net praaugs.

Verslo dovanos

verslo partneriams – mažas, tačiau labai jaukus gestas, kuris gali padėti auginti labai gražias draugystes. Dažniausiai dovanos įteikiamos ne tik sudarant kokius nors sandorius, tačiau ir per įvairias šventes, tokias , įmonės gimtadienis ir panašiai. Itin apsimoka įteikti tokias dovanas, kurios yra puoštos Jūsų įmonės logotipu. Taigi, ne tik nudžiuginsite verslo partnerį, tačiau taip pat ir galėsite mėgautis maža, neįkyria .

Nenustokite bendradarbiauti

Dirbkite kartu su savo verslo partneriais. Tai padės pasiekti bendrus tikslus. Būkite pasirengę kompromisams ir ieškokite abipusiškai naudingų sprendimų. Taip pat nepamirškite parodyti dėkingumą už jų verslą ir palaikymą. Švęskite savo sėkmes kartu. Tikėkite savo santykių su verslo partneriais sėkme. Teigiamas požiūris gali padėti įveikti iššūkius ir išlaikyti darnius santykius.

Investuokite į santykius

Skirkite laiko užmegzti asmeninius santykius su savo verslo partneriais. Dalyvaukite įvairiose renginiuose, kartu pietaukite ar užsiimkite kitomis socialinėmis veiklomis. Pasikartosime, kad mažos dovanėlės taip pat dažnai yra labai vertinamas gestas. Investicija į santykius gali būti labai įvairi. Ne tik daiktinė arba laiko prasme, tačiau ir rizikos prisiėmimas. Tikrai niekas nenori prisiimti rizikos, tačiau taip padarius parodote kitam verslui, kad jūs pasitikite juo.

Atsiprašykite, kai suklydote

Visi daro klaidų. Svarbu prisiimti atsakomybę už savo klaidas ir nuoširdžiai atsiprašyti. Labai blogas tonas meluoti, kad klaida yra ne Jūsų arba agresyviai akcentuoti, kad neplanuojate nieko keisti ateityje. Tikėtina, kad tai gali labai pabloginti Jūsų bei Jūsų verslo partnerių santykius.

Geri verslo partneriai padės Jums pasiekti daugiau. Tausokite juos.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Išeiti iš AMP versijos