Kepant kotletus, čeburekus, bulves ir kitus produktus dažnai lydi karšto aliejaus purslų fontanas. Tai nenuostabu – daroma prielaida, kad kepami maisto produktai turėtų būti dedami į keptuvę tik tada, kai jos paviršius yra pakankamai įkaitęs. Tačiau menkiausias vandens lašas išprovokuoja į visas puses skrendančius purslus.
Ką daryti?
Žinoma, nuo karštų riebalų neapsisaugosite dangčio pagalba – taip patiekalas keptuvėje neapkeps, o troškinsis. Tai reiškia, kad gaminimo rezultatas neatitiks jūsų lūkesčių.
Ką daryti, kad apsisaugotumėte nuo nudegimų, o ant sienų ir virtuvės komplekto nepatektų riebių lašų? Atsakymas paprastas – jei negalite naudoti dangčio, imkite kiaurasamtį.
Žinoma, jis turi būti ne plastikinis, o metalinis. Taigi, patiekalas ir toliau keps keptuvėje, bet purslai nesitaškys arba taškysis daug mažiau.