Kaip valdyti didelius įmonės duomenų srautus?

Kaip valdyti didelius įmonės duomenų srautus

bei yra vienas svarbiausių išteklių sėkmingam šiuolaikiniam verslui. Įmonėms augant, duomenų valdymas ir jų analizė tampa vis svarbesniais, o tuo pačius ir sudėtingesniais procesais.

Verslo valdymo sistemų (ERP), duomenų valdymo platformų sprendimai suteikia įmonėms galimybę geriau valdyti ir apdoroti duomenis, taip gerinant kasdienius procesus ar ištisų departamentų veiklą. SAP HANA yra viena iš pirmaujančių duomenų valdymo platformų, siūlančių tokias funkcijas duomenų valdymas realiu laiku, pažangi analizė ir prognozavimo galimybės.

 

Naudodamos SAP HANA, įvairiose srityse veikiančios ir skirtingo dydžio įmonės, gali lengvai, greitai bei organizuotai pasiekti visus savo duomenis ir gauti prognozes, kurios padės priimti geriausius strateginius sprendimus. InnoForce ir kitų SAP partnerių klientai nuo pat pirmųjų dienų pastebi daug efektyviau valdomų duomenų srautų teikiamas naudas.

Tačiau kokios yra konkrečios naudos bei privalumai? Apžvelkime!

Mažesnės išlaidos IT infrastruktūros priežiūrai

SAP HANA duomenų valdymo platformą galima diegti įmonės turimoje infrastruktūroje (on-premise), debesyje (cloud) arba hibridiniu būdu, derinant abiejų sprendimo būdų naudas. Pagal kiekvieno verslo poreikius galima rasti optimaliausią sprendimą, atsižvelgiant į biudžetą, techninius resursus, komandos dydį, kita. Žinoma, kad mažiausi infrastruktūros kaštai fiksuojami naudojant debesijos infrastruktūrą.

Angliškas terminas scalability (mastelio arba sistemos aprėpties keitimo galimybės) ir lankstumas apibūdina du didžiausius privalumus. , atsižvelgdamos į konkrečius savo poreikius, gali lengvai didinti arba mažinti duomenų platformos pajėgumus. Debesyje paleista programinė įranga sukuria greitą prieigą prie įrašų ir geresnes paieškos galimybes net tarp labai didelio kiekio duomenų.

Saugumas ir stabilumas

SAP HANA yra nuolat gamintojo tobulinamas sprendimas, prisitaikantis prie aktualijų. Duomenų valdymo platformoje įdiegti aukščiausi saugumo standartai, kurie gali padėti apsaugoti įmones nuo daugelio grėsmių. Tai labai padidina užtikrintumą dirbant su dideliais, net ir svarbiausių duomenų srautais.

Na, o kai kalbame apie stabilumą, norime atkreipti dėmesį į sumažėjusį prastovų (angl. downtime) kiekį. Artėjant prie sistemų ar technologinės infrastruktūros galimybių ribos, pasiekiamas vadinamasis kritinis taškas arba suformuojamas „bottleneck“. Dėl jo paprastai padidėja neplanuotų prastovų rizika, tačiau ne su SAP HANA.

Patikimas, optimizuotas, augimui ir jūsų poreikiams pritaikytas duomenų valdymo įrankis gali padėti išvengti neplanuotų prastovų ir palaikyti didesnį prieinamumą, taip didinant jūsų ir klientų pasitenkinimą.

Tikslesnės įžvalgos ir duomenų koregavimas realiuoju laiku

SAP HANA yra viena iš duomenų valdymo platformų, kuri leidžia stebėti realiu laiku besikeičiančius, atnaujinamus duomenis. Tai – didelis privalumas, reiškiantis, kad įmonės gali reaguoti į realiu laiku besikeičiančią situaciją ir priimti sprendimus remdamasi naujausia turima informacija. Taip padidinamas sprendimų priėmimo efektyvumas.

Verslui itin naudinga naudotis realiu laiku kintančių duomenų analize bei rasti nišas produktyvumui didinti ne tik trumpuoju laikotarpiu, tačiau ir siekiant strateginių tikslų. Naudodami šią platformą, pavyzdžiui tiekimo grandinės valdyme, visada žinosite, kokių prekių turite pakankamai patenkinti klientų poreikius, o kokių trūksta ir būtina papildyti atsargas.

Duomenų bazės konsolidavimas

Jeigu įmonė pereina kelis vystymosi etapus, sparčiai auga ir plečiasi, gali būti, kad eigoje duomenų valdymas tapo nebeefektyvus. Kai jis neefektyvus gali būti nuo pat pradžių. Tai gali kainuoti laiko ir jėgų, sukuria bereikalingų rūpesčių. Viena iš pagrindinių problemų – duomenų buvimas, laikymas ir apdorojimas skirtingose kaupyklose arba nesistemingas jų organizavimas.

Su SAP HANA tokios problemos eliminuojamos. Ši duomenų valdymo platforma gali surinkti duomenis iš skirtingų įrenginių bei pasiūlyti organizacijos nariams prieigą prie konsoliduotos duomenų bazės tada, kai to reikia.

Išeiti iš AMP versijos