Kaip vėsinti kambarį be oro kondicionieriaus: 4 būdai, kaip tai padaryti

Didelis karštis vasarą

Pastaruoju metu Lietuvoje tvyro dideli . Ką daryti, jeigu namuose neturite oro kondicionieriaus? Kaip atvėsinti namus?

Užkirskite kelią tiesioginiams saulės spinduliams

Ant langų reikia pakabinti storas užuolaidas arba žaliuzes. Ypač svarbu tai padaryti, jei į pietus arba vakarus, o per karščius didžiąją dienos dalį ten šviečia .

Langus taip pat galite uždengti specialia apsaugine plėvele, kuri atspindės spindulius ir neleis kaisti patalpoms. Tačiau tuo pat metu kambaryje bus šviesu.

Tinkamas vėdinimas

Vėdinimas yra paprasčiausias būdas atvėsinti kambarį. Tačiau per karščius jis nėra labai veiksmingas. Jei oro temperatūra už lango per aukšta, vėdinimas gali turėti priešingą poveikį.

Todėl per vasaros karščius geriausia vėdinti naktį arba anksti ryte, kai oro temperatūra lauke yra minimali. Jei yra du vienas priešais kitą esantys langai, geriau atidaryti abu, kad susidarytų skersvėjis.

Drėkinkite orą

Į plastikinį butelį įpilkite vandens ir įdėkite jį į šaldytuvą arba šaldiklį. Kai vanduo užšals, nupjaukite plastiką ir išimkite ledą. Padėkite jį į indą, tada pabarstykite . Tai pagreitins ledo tirpimą ir atitinkamai bus vėsiau.

Kad sustiprintumėte vėsinimo poveikį, priešais galite pastatyti ventiliatorių. Taip pat tiks nedidelis nešiojamas baterijomis maitinamas ventiliatorius.

Drėgnas valymas

Valant drėgnuoju būdu, geriau naudoti šaltą vandenį arba net šiek tiek ledo. Reikia nuvalyti kuo daugiau paviršių ir palikti juos drėgnesnius nei valant šaltuoju metų laiku. Vanduo greičiau išgaruos ir nespės sugadinti paviršių, bet kartu taps vėsesnis.

Vasarą kambarinius augalus galite dažniau apipurkšti vandeniu. Taip pat galite naudoti purkštuvą užuolaidoms drėkinti.

Išeiti iš AMP versijos