Paprasti grikiai pavirs tikru kulinariniu šedevru, jei verdant bus pridėta tam tikrų ingredientų. Pateikiame gardžių grikių su tunu, svogūnais ir marinuotais agurkais receptą.
Kaip paruošti skanius grikius?
- Pusantro puodelio grikių nuplaukite ir šiek tiek nusausinkite.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus (pakanka šaukštelio), suberkite kruopas ir kepkite ant didelės ugnies 5-7 minutes.
- Supilkite 2 puodelius verdančio vandens, pagal skonį įberkite druskos, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių.
- Kol grikiai verda, puode apkepkite svogūną (1 vnt.). Tada į puodą suberkite grikius, sudėkite kubeliais supjaustytus marinuotus agurkus (2 vnt.) ir skardinę konservuoto tuno (aliejuje).
- Išmaišykite, kelias minutes kaitinkite, uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite 5-7 minutes pastovėti. Patiekalas paruoštas.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi