Kai kalbama apie klasikinę žirnių sriubą, visi galvoja apie receptą su rūkyta mėsa. Taip, šis variantas labai geras, nes sužavi skonio ir aromato sodrumu. Tačiau tinkamos mitybos požiūriu rūkytų produktų naudojimas nėra labai sveikas. Todėl visada galite pasigaminti skanią ir sveiką žirnių sriubą nenaudodami rūkytos mėsos, o vietoj jos – vištienos filė.
Kaip pasigaminti žirnių sriubą?
Ingredientų sąrašas:
- 200 g žirnių;
- bulvių (2-3 vnt.);
- vidutinio dydžio svogūnas ir morka;
- vištos filė – 250 g;
- druskos ir prieskonių;
- 2,5 litro vandens.
Gaminimas:
- Jei norite, kad sriuba būtų skani, žirnius kelias valandas palikite šaltame vandenyje. Po to vandenį nusunkite ir dar kartą nuplaukite žirnius.
- Tada sudėkite produktą į puodą ir pradėkite virti. Kai atsiras putų, jas nuimkite.
- Išvirę palaukite 20 minučių ir sudėkite supjaustytas bulves. Jei norite, kad sriuba būtų aromatingesnė ir skanesnė, nepamirškite įdėti šiek tiek cukraus.
- Kol sriuba verda – su prieskoniais iškepkite vištos filė.
- Likus penkioms minutėms iki virimo pabaigos vištos filė dedama į puodą. Tada įdėkite prieskonių ir druskos.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi