Kakavos pupeles pirmieji pradėjo naudoti majai. Vėliau kakava buvo atvežta į Europą, kur ji buvo vartojama kaip vaistas. Kokią naudą mūsų organizmui duoda kakava? Apie tai sužinosite mūsų straipsnyje.
Kakavos nauda mums
Stiprina imunitetą
Kakava dėl savo antioksidacinių savybių puikiai tinka imunitetui stiprinti ir atkurti. Kakava gerina kraujotaką, teigiamai veikia žarnyną ir ramina nervų sistemą. Kakavoje taip pat gali būti flavonoidų, kurie yra veiksminga profilaktinė priemonė: jie pasižymi antioksidaciniu poveikiu, mažina kraujo krešėjimą, kapiliarų trapumą ir pralaidumą, gerina riebalų apykaitą.
Sumažina nutukimo tikimybę
Kakavoje yra fitonutrientų, pasižyminčių antibiotikais, antimikrobinėmis, priešgrybelinėmis, antiparazitinėmis, antimutageninėmis ir antikancerogeninėmis savybėmis. Joje nedaug riebalų ir cukraus, todėl tai puikiai tinka energijos lygiui padidinti ir suteikia sotumo jausmą. Taigi, jei norite sveikos svorio metimo priemonės, kad atsikratytumėte nuolatinio alkio jausmo, naudokite kakavą.
Kovoja su astma ir alergijomis
Kakavoje yra dvigubas junginys, vadinamų teobrominu ir teofilinu. Jie laikomi antiastminiais vaistais. Pirmasis iš jų – teobrominas – padeda išvalyti plaučių kvėpavimo takus ir apsaugo nuo plaučių vėžio. Teofilinas mažina plaučių kraujagyslių pasipriešinimą ir mažina spaudimą mažojoje kraujotakos sistemoje. Todėl reguliarus kakavos vartojimas gali padėti sergant astma ir alergijomis.
Taip pat skaitykite: