Kalifornijoje “Tesla” autopilotas užvažiavo ant geležinkelio bėgių, supainiojęs juos su keliu

Elektromobilis Tesla užvažiavo ant bėgių

Kalifornijoje elektromobilio “” vairuotojas atsidūrė viduryje geležinkelio bėgių po to, kai autopiloto režimas greičiausiai supainiojo jį su keliu, rašo “The Independent“.

Toks incidentas įvyko Vudlande, į šiaurės vakarus nuo Sarkamento. Vietos valdžios institucijos paskelbė nuotrauką, kurioje užfiksuota, “Tesla” stovi viduryje bėgių, t. y. tiesiai priešais atvažiuojančio traukinio kelyje. Tokia nuotrauka sulaukė šimtų “patinka” paspaudimų, komentarų ir plojimų.

“Šį rytą įvyko incidentas, kai elektromobilyje esantis autopilotas supainiojo geležinkelio bėgius su keliu ir sukėlė rimtą pavojų”, – sakoma trečiadienį išplatintame Vudlando policijos pareiškime.

Įvykio vietoje niekas nebuvo sužeistas. Be to, vietos pareigūnai priminė vairuotojams, kad jie būtų “budrūs naudodamiesi “Tesla” autopiloto funkcija, ir pridūrė, kad ji “gali sutrikti”.

Leidinys pažymėjo, kad toks incidentas yra jau antras kartas per pastaruosius du mėnesius, kai “Tesla” vos nesusidūrė su traukiniu naudodamasi autopiloto funkcija.

Išeiti iš AMP versijos