Saulėgrąžų aliejus su druska virtuvės lentynose kažkada buvo ne kažkas nuostabaus, kaip dabar. Išsiaiškinkime, kodėl į saulėgrąžų aliejų verta berti druskos ir ar tikrai reikia tai daryti.
Kodėl į aliejų dedama druskos – užmiršta gudrybė
Pasirodo, kadaise tai buvo labai populiaru. O dabar tam nebėra jokio ypatingo poreikio. Į saulėgrąžų aliejų žmonės įberdavo druskos tam, jog jis ilgiau išsilaikytų. Taip aliejus galėdavo stovėti metų metus.
Kaip žinote, druska yra natūralus konservantas. Ir jo įpylimas į aliejų tikrai padėdavo. Šis metodas stipriai sumažindavo riziką, kad aliejus pablogės dėl sąlyčio su oru arba netinkama talpyklos medžiaga.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi