Kaip žino kiekvienas, blynų tešlą turi sudaryti miltai, pienas, kiaušiniai, druska, cukrus ir aliejus. Tačiau kai kurie į blynų pagrindą įmaišo dar vieną ingredientą – stalo actą. Tada tešla tampa tobulos konsistencijos.
KADA Į TEŠLĄ DĖTI ACTO?
Tai reikėtų daryti tešlos gaminimo pabaigoje.
Pirmiausia sumaišykite pusę litro pieno, 50 g cukraus ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Į indą įmuškite 1 kiaušinį ir suberkite 160 g persijotų miltų. Taip pat iš anksto įberkite arbatinį šaukštelį kepimo sodos.
Kruopščiai išmaišę, į masę įpilkite šaukštą devynių procentų acto ir šiek tiek aliejaus.
Palikite paruoštą tešlą pailsėti bent 25 minutėms.
Iš šios tešlos iškepsite plonus blynus, kurie bus neįtikėtinai minkšti. Be to, blynai bus labai geros išvaizdos. Tokių rezultatų pasieksite dėl acto naudojimo.