Karštas šokoladas – tai gėrimas, kuriuo žmonės mėgsta mėgautis susisukę ant sofos šaltą lietingą dieną. Būtent karštas šokoladas suteiks jėgų ir pakylės nuotaiką. Garsus virtuvės šefas Jamie Oliveris pasidalijo paprastu karšto šokolado receptu. Jį labai lengva pagaminti, o jo užteks visai šeimai.
Karšto šokolado receptas
8 porcijoms reikės:
- pieno – 1,5 litro;
- kukurūzų miltų – 2 valgomųjų šaukštų;
- cukraus pudros – 3 valg. š.;
- kokybiškų kakavos miltelių – 4 valg. š.;
- malto cinamono – žiupsnelio;
- 70 % juodojo šokolado – 100 g.
Taip pat galima įdėti 2 valgomuosius šaukštus “Horlicks” karšto šokolado. Tai šokolado salyklo milteliai, kurie gaminami Didžiojoje Britanijoje iš kviečių ir miežių. Jo sudėtyje nėra dažiklių, dirbtinių saldiklių ar kvapiųjų medžiagų. Jį tikriausiai galima pakeisti kitu paruoštu karštuoju šokoladu, kurį galite rasti savo miesto ar kaimo parduotuvėje.
Karšto šokolado paruošimas
Į didelį puodą supilkite pieną ir ant vidutinės ugnies beveik užvirinkite. Į atskirą indą sudėkite visus kitus ingredientus, sutarkuokite šokoladą. Tada kruopščiai išmaišykite. Labai patogu viską sudėti į stiklainį ir suplakti, kad ingredientai susimaišytų.
Šaukštu šį šokolado mišinį sudėkite į karštą pieną. Kruopščiai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms užvirti. Supilkite į puodelius ir mėgaukitės. Jei pageidaujate, pridėkite šiek tiek zefyrų. Pasak Jamie, šis gėrimas yra tirštos tekstūros.
Taip pat skaitykite: